Mis saab minna valesti katusefermidega?

Mis saab minna valesti katusefermidega?


Võiks öleda, et taganjärgi tarkused on paratamatud aga proovime 5 punkti välja tuua, millega on meie poole kliendid pöördunud ja lahendusi otsinud.

 

  1. Otsustad optimeerida kulutusi ja lepid tootjaga kokku sularahas arveldamise. Jah, ikka käivad kõlakad, et turul leidub pakkujaid, kes seda võimaldavad. Puuduste avastamisel pole sul kuhugi pöörduda, kuna tootjat pole enam või laiutab lihtsalt käsi. NB! AS Natural sularaha arveldust ei võimalda ja kõik tegevused on hiljem võimalik tuvastada (materjal, tootmine jne).
  2. Hinnapakkumiste küsimine erinevatelt tootjatelt on igati okei. Aga ole väga täpne ja tähelepanelik detailides. Projekteerijad tootjate juures on erinevad, kasutatakse ka erinevaid programme fermide koostamisel ja kui näed erinevusi nt kuskil on materjali rohkem arvestatud, siis uuri emmalt kummalt pakkujalt, millest selline erinevus? Ära jäta seda tähelepanuta või soodsama hinna tõttu tee valikut hinna baasil.
  3. Ehitusplatsil tehakse muudatusi - tõstetakse mõni kandev sein teise kohta, muudetakse trepi, ukse vm asukohta. Ole hea küsi üle ka fermi projekteerija käest, kas kõik on okei.
  4. Katuseaknad, ventilatsiooni torud, vee ja kanalisatsiooni vajadused ja kaablite jooksmise plaan - kui ferm on paigas, siis seal alustalast läbi puurida midagi, mis pidi alt üles või ülevalt alla jooksma ei ole hea plaan. See wc-pott arvesta ikka varuga igast küljest ja mõtle ka kuidas ning kas sul on vaja sinna ligi pääseda hiljem.
  5. Ehitusmees otsustab objektil lõigata alumise vöö sisse sälgu või liiga suure augu. Võid üsna kindel olla, et sellega polnud projekteerija arvestanud ja koos sellega võib fermi kandevõime kannatada. Uuri üle teadjatelt ja vajadusel lapi olukorda mõne lisa plaadi või tugevdusega.

 

AS Natural paigaldustööd ei paku aga selle võrra rohkem investeerime oma fermitehase tootmismahtude kasvu, parandame tootmisprotsesse ja hoiame kõrget kvaliteeti toormel. Oleme 6 aastaga kasvanud juhtivaks fermitehaseks Eestis ja jätkame seda teekonda. Oma fermide tellimuse saad sisestada SIIT >>

Kui teil on küsimusi, siis helistage tööpäevadel +372 527 6830 või kirjutage ferm@natural.ee.